top of page

historia

La Penya Motorista Figueres es va fundar el 24 de Febrer de 1959, afavorida per política de l’època es va crear la secció d’ “EDUCACION Y DESCANSO” i d’aquesta forma es va aconseguir permisos per la realització de curses en un Circuit Urbà. L’Enginyer PERE GIMBERNAT i QUINTANA de la factoria Gimson, en fou el primer president (1959-1961) Quatre anys mes tard, (1963) la Penya es va donar d’alta a la “REAL FEDERACIÓN DE MOTOCICLISMO ESPAÑOLA” i per aquest motiu la celebració del seu 50 ANIVERSARI no es va poder realitzar fins el seu compliment a l’adhesió a la Federació a l’Any 2013. Inicialment LA PENYA organitzava, curses, en circuit urbà dins de la ciutat, que gaudien de molta expectació, tant de públic local com d’arreu de la comarca.

 

Les dificultats en obtenir nous permisos, es varen buscar alternatives començant a fer curses de motocròs en el circuit de la Muntanyeta, on es varen celebrar varies competicions del Campionat d’Espanya. La segona meitat dels anys seixanta va suposar un punt d’inflexió important, creixen en proves, amb la presidència d’en JOAN COTXO i MUNTE ( 1962-1965) que va ser rellevat per en FRANCESC TRIAS i ESTAMPA (també fundador del Club) (1965) que va perdre la vida en un fatal accident. El relleu el va agafar l’empresari ALBERT GARROTE i LLORENS (1966-1969). En EDUARD CLAVAGUERA i BOSCH, (1969-1985 ) va decidir abandonar les curses de competició i amb la retirada de la presidència, va agafar el relleu posan.se al capdavant de LA PENYA.

 

No va ser fins el 1972, que es va veure la necessitat de disposar un Circuit permanent propi, amb molts esforços (crèdits, avals personals, etc) sota la presidència d’en Clavaguera (com li agradava ser anomenat) es va aconseguir fer la compra dels terrenys on el 27 de maig de 1973 es va inaugurà l’actual CIRCUIT DELS ARCS amb la sisena prova Internacional i puntuable per el Campionat d’Espanya de Motocròs.

 

La posada en funcionament del Circuit dels Arcs va comportar l’inici d’un projecte que va despertar la il·lusió de molta gent. L’escola infantil de pilotatge. Aquella escola infantil va tenir molt reso, tant local com provincial i estatal. Clavaguera mai es va desvincular de las activitats essent el President que mes temps ha estat al càrrec, 16 anys, situant el club al màxim nivell.

 

Del any 1968 fins la dècada dels 80 la Penya, va organitzar rellevants 14 curses del Campionat d’Espanya de Motocròs i tres curses del Campionat d’Espanya de Trial, ames de gaudir d’un pilot local, Toni Gorgot, que va arribar a ser Campió d’Espanya de Trial cinc anys consecutius.

eduad-clavaguera-marti-dacosta.jpg

El nostre

 

etern

agraiment.

Altres presidents que han dirigit la Penya: Jordi Canet i Gratacós, Lluís M. Illa i Romans, Julián Genovés i Juanola, Miquel Rosa i Sandils, Jordi Quintà i Duñach, Josep Costa Dalmau, Berta Prats i actualment en Josep Lagresa i Casellas

bottom of page